skip to Main Content

Historien bag Taba

Taba blev grundlagt i maj 2002. Dengang havde vi kun tre milongas om ugen i København. Så Taba blev skabt af den simple grund, at vi var fire fyre, som havde en trang til tango lørdag aften.

Vi havde omkring 20 CD’er mellem os, som vi fandt tilstrækkeligt til at underholde på et milonga for en aften. En meget ydmyg begyndelse.

Vi startede på Cafe Ci Ci på Nordre Frihavnsgade. Dengang alle de eksisterende milongaer blev lukket for sommeren. Så besluttede vi at holde åbent, så tango samfund ikke skulle lukke ned for en måned eller to. Desværre blev Cafe solgt inden for fire måneder. Og vi var tilbage på gaden på udkig efter en ny placering.

Vi flyttede til Nørrebrogade samme år. Vi brugte det anlæg, der tilhørte en gruppe af Flamenco dansere. Stedet var lille, men charmerende. Og hvis vi kunne samle mere end 25 gæster, vi var meget tilfredse med aftenen.

Men efter mere end to år i rummet blev for lille. Men at finde et nyt sted lørdag aften i København var noget af en udfordring. Vi endte lejemålet, før de har en erstatning. Dette blev gjort for at tvinge os selv til at finde et nyt sted.

I sommeren 2004 tog vi en chance og arrangeret tre store milongas på Islands Brygge Kulturhus med levende musik og show. Det var Taba største begivenhed hidtil. Og vi var meget nervøs for udfaldet. Men heldigvis nok, det var en stor succes.

Vi har lavet en ny aftale med Kastanievej Efterskole at starte vores milonga på deres sted fra august, 2004. Nu var vi pludselig i besiddelse af et meget stort milonga med plads til overs. Vi er meget tilfredse med facilitet. Men nu og da vi er tvunget til at give plads til nogle af skolens aktiviteter i løbet af året. Vi gjorde vores yderste for at finde en alternativ sted, når det sker. Først og fremmest, føler vi en forpligtelse til at tilbyde samfundet et sted at gå en en lørdag. Men også, på en mere egoistisk niveau, vi gerne gå ud af vores egen.

Så i 2009 har vi lavet en aftale med Frøbels Seminarium. Dette blev oprindeligt gjort ikke at erstatte Kastanievej, men et supplement til de weekender blev vi må vige. Men kunne vi få et fix leasing på Frøbels. Og vi kunne få vores eget lager-plads i ryggen til et køleskab, dischwasher, etc. Så besluttede vi at flytte.

Men intet varer evigt. To år senere var der en oversvømmelse. Og dansegulvet blev ødelagt. Udskiftning af gulvet blev gjort. Men det blev erstattet med en gummi-belægning, der ikke gik alt for godt med vores kvindelige gæster. Oven i det, er Frøbels blevet solgt, så vi var ude på udkig efter et nyt sted igen.

Sidste nyt er, at vi har gjort arrangement for at flytte til “Kedelhallen” fra september 2013. Vi ser virkelig frem til denne overførsel. Først og fremmest, det er et smukt rum med højt til loftet, god ventilation og en meget flot trægulv. Og for os som arrangører det er rart, at de har en café i huset, hvilket fjerner noget af vores arbejdsbyrde. Så kom og se for dig selv.

– Det er svært at spå, især om fremtiden, sagde Storm P. This Ain´t Buenos Aries, Kaldte stifterne at Taba deres Milonga, som bla. var Michael Hansen & Lars Lomborg. Vi kører nu løs på 18.år – Da jeg for 5 år siden overtog, fortalte flere af mine Argentinske venner, bla. Pablo Velez, At “TABA” var et spil som Gauchos (De Argentinske Cowboy) spillede med nogle Dyreknogler. Senere er det blevet fortalt mig, at grænsen mellem Israel & Egypten hedder “Taba”, her betyder det så : “Overgangen til noget helt andet”

– Så helt klart vores lille Taba er : “Overgangen til noget helt andet, et sted der spilles for hygge; Men det er ikke Buenos Aries”

Her fra 2019 er vi begyndt at holde Nuevo-Milongaer med stor susses, så det vil vi fortsætte med 2-3 gange om året.

2020 var vi jo lukket det meste af tiden pga. Covid-19, og den 28/8-2021 startede vi med god vanlig stil og fortsætter som vi plejer hver 14. dag

Back To Top